31 de gen. 2009

Dojo, una gran opció per aplicacions client.

Vull compartir amb vosaltres la experiència de la darrera aplicació que he desenvolupat.
Ha estat una aplicació web d'ús intern per l'ajuntament de Celrà.

La aplicació com veureu en les imatges de més avall és relativament senzilla i no presenta cap complicació en sí; la aplicació vindria a ser la nova versió d'un "adp" de Microsoft Access i per tant les funcionalitats ja estan molt definides a excepció d'afegir que en dos tipus entitats s'han de poder adjuntar fitxers.

La tasca que se'm havia encomanat, era acabar la aplicació que havia començat un antic company de feina i no va poder acabar la aplicació ja que va plegar.

Com molts programadors fan, vaig agafar la aplicació que em va deixar el meu company i en vaig reescriure moltes parts, i vaig acabar els punts que no estaven completats.

Us haig de confessar que no tenia ni idea de la aplicació que s'habia de substituir.

Arriba el dia que vaig a ensenyar la maqueta del que havia estat fent, i vaig veure que hi habien alguns aspectes no els havien acabat de convèncer i arrufaven un xic el nas.
Ells llistats, ara s'havia de passar pàgina, i fins ara en la aplicació actual tot és un llistat, on tranquil·lament llisten 22.000 registres.
Els formularis de crear i modificar una entitat, volien que fossin una finestra centrada en la mateixa pàgina.

Un xic preocupat de com havia d'afrontar la situació, vaig recordar que temps enrera havia estat fent proves amb un framework de javascript que tenia objectes "grid"(taula) per a grans volums de dades,... el Dojo, i si vaig fer unes proves i al final vaig decidir apostar per aquest framework de javascript.

I aquestes algunes pantalles de la primera versió que els he muntat i que sembla que han agradat bastant.





Per acabar, us comento les tecnologies escollides a la part servidora han estat:
Com a llenguatge de programació he escollit php 5.x
Per a un desenvolupament més ràpid, àgil i orientat a objectes m'he ajudat d'aquests frameworks: el Zend Framework i PhpDoctrine.
Com a motor de base de dades Mysql 5.

En la part servidora per tal de millorar la execució del php he instal·lat les llibreries d'eAccelerator, que en alguns casos m'han donat millores de més d'un 50 % en el temps d'execució.

Quercus i Zend Framework, la cosa no funciona.

Fa moltes dies que havia d'haver publicat aquesta entrada, però he estat molt ocupat amb les pràctiques del Cap i ja no pensava.
Bé, la qüestió es que no m'ha funcionat. No he pogut fer funcionar una aplicació desenvolupada amb Zend Framework amb el "Quercus".
He provat també el Kohana, i el problema és el mateix, hi ha una serie e classes i métodes que encara no estan implementats.
He escrit un missatge al fórum de "Quercus" i de moment sembla que no interessa a gaire gent.
http://forum.caucho.com/?q=node/224
La dedució que n'he tret de tot això, és que "Quercus" està bastant lluny de ser considearda una opció per entorns empresearials.